dimecres, 7 de desembre del 2011

Éxit a la II Trobada Esportiva de Colpbol: els Huitcents AKOEs de Picassent


El 7 de desembre es donaren cita al Poliesportiu del municipi de Picassent al voltant de 800 joves de Primària i Secundària en una de les trobades més importants que tenen lloc en nostra Comunitat Valenciana al voltant del Colpbol.
A la foto es pot veure als huitcents AKOEs de Picassent, gràcies a la inestimable perícia del nostre company Miquel Àngel Campos, que va tindre que pujar-se a la terrasa de la piscina.
Hi ha que reconéixer el seu esforç i no podiem deixar-lo fora. Açí podeu veure'l també a ell:
El joc en qüestió és el COLPBOL, disciplina mitxa que combina aspectes del futbol i de l'handbol i on és fonamental el joc cooperatiu en grup.
 
L'aposta per aquest esport constitueix, en si mateixa, una estratègia per a divulgar la pedagogia cooperativa també en aquest àmbit. En el Colpbol participen xics i xiques de diferents edats i, fins i tot, amb diversitat funcional. No es tracta d'un esport adaptat sinó un esport normalitzat que permet la participació atenent a les diferències dels jugadors i les jugadores, on el protagonisme sempre està en el grup i la seua capacitat de col·laborar.

Aquesta és una de les principals raons per les quals promouen entre l'alumnat de Primària i Secundària, la pràctica d'aquest esport per segon any consecutiu. En l’edició passada ja es va tindre un èxit de participació semblant a qualsevol torneig juvenil de futbol sala, tennis, bàsquet o qualsevol altra competició més coneguda popularment.
Es demostra així que la comunió entre la pràctica esportiva i l'atenció a la diversitat és possible. Per a aconseguir-ho, es requereix l'esforç i compromís voluntari d'un bon nombre de professors d'Educació Física així com la cooperació d'algunes organitzacions com la pròpia AKOE, Caixa Popular, Coca-Cola,  l'Ajuntament de Picassent i la Cooperativa Sant Bernat de Carlet entre d’altres.

A continuació podeu veure un reportatge que es va fer sobre la nostra Trobada al CanalReport on també apareix Juanjo Bendicho, creador d'aquest esport, i que molt amablement es va acompanyar durant tot el dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada